12 juli, 2011

Sangria på vitt vin

Den här sangrian blev rätt söt och mycket god men lättdrucken, alldeles, alldeles för lättdrucken. Egentligen skulle det kunnat vara lite kolsyrat vatten eller någon kolsyrad dryck i för vi blev snabbt påverkade. Ganska kul men är det varmt är det kanske inte helt OK. Den här mängden räckte till 6 glas.

Till en Sangria på vitt vin rekommenderas ett mycket lätt ekat eller oekat vin t ex med en druva som Chardonnay som har frisk och fruktig smak.

Sangria på vitt vin
3/4 dl vatten
1 1/2 dl socker
1/4 tsk malen kanel eller 1 kanelstång
2 flaskor torrt vitt vin
isbitar
1 citron
1 apelsin
1 banan (uteslöt det)
valfri frukt till kan vara nektariner, persikor eller jordgubbar.

Låt vatten, socker och kanel sjuda i en kastrull i 5 minuter. Skiva citron, apelsin och banan. Häll den heta sockerlagen över frukten och kyl. Vid servering hälls frukten i en stor glaskanna. Tillsätt det vita vinet, isen och rör om. Servera i vinglas.
Det går att ersätta det vita vinet med rött vin. Frukt som också är god i är jordgubbar, persikor och nektariner.

Originalreceptet är hämtat från: Cooks.com.

4 kommentarer:

Matarkivet sa...

Detta passar nog mig bättre än den röda vanligare varianten som jag aldrig riktigt vant mig vid. Tack för receptet!

Viktoria sa...

Det ser läskande ut, och jag gillar ordet "lättdrucket". Vi har druckit Pimm's några gånger. Recept finns bland annat hos Tina: http://www.pickipicki.se/2011/06/pimms-hurra/, fast vi fuskar med färdig läsk.

Ha en trevlig sommar!

Ann-Louise sa...

Oooo... jag har aldrig ens hört talas om vit sangria tidigare men jag känner bestämt att detta måste testas!

Kinna sa...

Den var jättegod och som sagt, lättdrucken.
Tack för receptet med Pimms. Trodde inte det fanns i Sverige.
Ann-Louise - det hade inte jag heller men det finns massor av varianter från många olika länder. googla på Wikipedia - du blir överraskad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...