09 juli, 2011

Jordgubbar med mynta



Har olika sorters mynta i min trädgård i stan. Passade på att ta myntablad, socker och mixa i kaffekvarnen (som jag bara använder till kryddor). Sen piffade jag till lite skivade jordgubbar som inte var så rika i smaken med myntasockret. Blev riktigt gott och kändes fräscht!

Den lilla kaffekvarnen går att tvätta med vatten och om man inte kör i sladden i väggen utan låter den stå och torka har det hittills inte heller blivit någon kortslutning.

2 kommentarer:

örjan sa...

Gjorde även pepparmyntssocker i matbetedaren för en tid sedan.
Intensivt i smak. Men överskottet överlevde ej. Började smaka/lukta av nässselvatten efter en tids lagring i kylskkåp
Tur att man i stället kan frysa in pepparmyntsbladen för vinterbehov med nöjaktigt resultat,

Kinna sa...

HÅller med om att det blir lite konstigt nässelliknande om det står. Ska testa att frysa men än så länge inget överflöd så myntan äts upp färskt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...