21 juni, 2011

Mockaglass och isat kaffe



Varför använder man Mocka koppar, gör Mockaglass, har Mockasockerbitar osv. Blev lite nyfiken och hittade förklaringen till det på Wikipedia. Jo, kaffet odlades i Etiopien och skeppades till hela världen via en hamnstad som hette Mocka. Och visst låter det mer exotiskt med Mockaglass än kaffeglass. Glass med vuxensmak.

Glassen var jätteläcker och jag skulle kunna tänka mig att använda glasskulor till ett glas med sött isat kaffe som kan svalka i sommarvärmen. Kaffe frappé

Mockaglass
3 äggulor
100 g florsocker (ca 2 dl)
2 1/2 dl mjölk 3%ig
2 dl vispgrädde
6 g neskaffe
5 g vaniljsocker

Lös kaffepulvret i 1 msk varmt vatten. Vispa gulorna med sockret, vaniljsocker, kaffet och mjölken. Vispa grädden hårt. Blanda ägguleblandningen med grädden. Häll i glassmaskinen i ca 45-55 minuter.

3 kommentarer:

Jurek Holzer sa...

Kaffeglass = vuxenglass. Tack för förklaringen av Mocka.

Matarkivet sa...

Mockasmak är tyvärr för vuxet för mig... Men det ser gott ut!

Jenny sa...

T o m jag som är måttligt förtjust i kaffe tyckte det där såg jättegott ut! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...