04 april, 2011

Solrosskottssoppa - gröngrön soppa i väntan på våren

Letade efter något på youtube och stötte på den här filmen. Den är kanske lite i långsammaste laget och kunde klipps hårdare, men några bra tips tycker jag det är och soppan ser mycket god ut med sin våriga gröna färg.

Tipsen jag gillade var:
  • Mandelpotatisen som ligger i soppan värms först i en emulsion av smör och vatten.
  • De pocherade äggen är värmda i ugn. Något man kan förbereda och sedan värma med andra ord.
  • Solrosgroddarna är förkokade och för att behålla färgen spolas de med kallt vatten. Det här tipset skrev mormor bredvid blancherad spenat i sin vaxduksbok och jag har även hört det på en Gourmetmatlagningskurs jag gick på för några år sedan. Klart användbart tips alltså.

Solrosskottssoppa
Lök
Vin
Kycklingbuljong
Solrosskott
smör
salt
peppar
citron

Mandelpotatis
kryddgrönt, gräslök och persilja
pocherade ägg

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...