04 februari, 2011

Varför dioxinskandalen även skadar svenskt kött

Läser just nu flera inlägg om dioxinet och svenskt kött.
Tänkte dela med mig:

Dioxinskandalen inte bra för svenskt kött
Köttet stoppas i andra länder men inte i Sverige. Eftersom ovanstående länk från Scanbloggen verifierar påstående det känns det verkligen som om man måste läsa innehållsförteckning och köpa svenskt.
Det kan vara bra att veta att det inte importeras foderblandingar till livsproducerande djur i Sverige.

Att köpa svenskt är viktigt för mig och än viktigare blir det. Dessutom innebär svensk produktion att vi har möjlighet till sysselsättning i flera led inom lantbruk, industri, transportnäring mm.

Köp svenskproducerat!

3 kommentarer:

Martina sa...

Självklart köper vi svenskt! Tack för länkarna.

Fredrik sa...

Jag håller med. Dags för en köttrevolution. Bra länkar, tack :)

Märtha Jonsson sa...

Skrämmande att dioxinfläsket som ratas av alla andra länder dumpas i Sverige.Här går det att sälja till charkvaror, storkök och restauranger.
I fredags sänktes priset på svenskt griskött med ytterligare 75 öre/kg,så nu får bonden 9.45/kg. Obs det kostar ca 20 kr att producera samma kg!
Ingen kan hålla på att producera på detta sätt, så det är ju tur att vi kan få importera det där billiga från Tyskland!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...