11 februari, 2011

Fredagsmat kanongod snabb lax

Improvisation och rensning i skåpen gav en annorlunda men också kanongod lax. Laxen hade jag lagt i en ugnsfast form - med skinnsidan nedåt. Men jag tror att man gärna kan ta av skinnet också.
Sedan rensade jag och hittade en flaska balsamvinäger med apelsinsmak som verkligen sett sina bästa dar. Hällde på rejält och tömde flaskan. Svarta oliver ströddes över. Helst skulle det varit kalamata men i det här fallet behövde jag göra mig av med en redan öppnad burk och valde urkärnade sådana. Sedan ett bra tag med salt och pepparkvarn. In med laxen i ugnen på ca 225°C tills den var genomgräddad. Under tiden kokte jag potatis som pressades till. Varma grönsaker i grönt är både snyggt och gott till.

Trevlig helg!

PS Balsamicovinägern har jag köpt hos Werners gourmetservice. DS

Fler laxtips -
lax med stenbitsrom
Inkokt lax i folie

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...