14 februari, 2011

Fina små drinktilltugg till alla hjärtans

Fredrik vet bara att han ska köpa persilja med sig hem. Lägligt nog verkar han ha lagt en champagne flaska på kylning. Jag har gjort små tilltugg i smördeg - ett par är hjärtan med paprikapulver lagom till alla hjärtans dag.

Jackies special
När jag bodde i Paris gick vi ofta till samma restaurang som hette Boeuf sur le Toit. I baren drack vi en underbar drink som hette Jackies special. Jackie älskade oss och ofta högg han tag i glasen, tittade snabbt åt båda håll, drog ner våra glas bakom bardisken och fyllde på dem för att han ville ha oss kvar i baren. Räkningen var alltid bara för en drink per man. När någon annan försökte beställa samma sak sa han att den var Special och bara för oss. Drinken bestod av någon matsked hallonpuré, några droppar cherry herring och champagne i höga glas. Till drinkarna serverades alltid de här sofistikerade drinktilltuggen på ett enkelt kaffefat i vitt porslin.

Smördegstilltugg
Smördeg
Svarta vallmofrö
mandel
ost
ägg till pensling

Skär en del av smördegen i långa rektanglar, pensla/doppa ena sidan i ägg och sedan i blått vallmofrö. Skär en del av smördegen i rutor, lägg två skållade, skalade och delade mandlar på varje ruta, som en blomma. Ta ut små rundlar i smördegen och fyll ytan med riven ost. Grädda alla i ugnen på 210 grader.
Servera till Jackies special som en härlig alla hjärtans överraskning.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken god drink och charmig historia. Härligt med sin egen specialare :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...