12 februari, 2011

Chili och kanel perfekt combo



Tycker du som jag att kanel är raffinerat med kött? Kanel är spännande i andra sammanhang än bara i söta saker, något som jag upptäcker mer och mer. I det här fallet matchar sötman i kanelen perfekt med styrkan i chilin och ger en angenäm smak.

Chorizogryta
1 liten lök
400 g tomatkross
1 vitlöksklyfta
3 chorizokorvar
1 krm kanel
1 krm chili ancho style Santa Maria
citron
salt
1 tsk honung

Hacka löken och fräs i en kastrull utan att den blir brun. Häll över tomatkross, pressa en vitlöksklyfta, chorizo skuren i tunna skivor, kanel, chili. Låt sjuda i minst 15 minuter. Smaka av med citron, salt och honung. Servera med bulgur, ris eller cous cous.


Receptet har tidigare varit publicerat på Grytsnack där jag skrev på uppdrag i 10 veckor under hösten 2010. Undrar du över något annat recept från sajten är du välkommen att höra av dig.

Mer kött närmare bestämt bogblad med kanel hittar du hos Griskindspatrik.

1 kommentar:

matarkivet sa...

Har precis kommit på det där med kanel och kött, tack vare ett Shepherd's pie recept med kanel i, som funkade helt perfekt, men inte riktigt vetat hur man annars kan använda kanel. Så tack så jättemycket för tipset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...