17 februari, 2011

Äggpålägg med curry

Få saker är så suveräna som kryddblandningen curry. För sin gula färg måste curry innehålla gurkmeja men sen kan det vara mer än 20 olika kryddor i blandningen. Är det mindre än 2% av en krydda behöver den inte anges på förpackningen - om det inte är sellerisalt eller senap.
I Sverige har namnet curry blivit benämningen på kryddblandningen, som är en variant av den kända Garam Masalan. Källa: wikipedia.

Äggpålägg med curry är en av mina favoriter på smörgås.

Äggpålägg med curry
2 pers
2 ägg
1 dl keso (ca 125 g)
1 msk majonnäs
3 krm curry
1 ½ krm salt
salladsblad
kryddgrönt

Hårdkoka äggen. Mosa det med en gaffel eller använd äggskäraren och skär ägget på bredden och tvären. Blanda med keso och majonnäs så det håller ihop. Krydda med curry, smaka av med salt och peppar. Servera på ett mörkt bröd med salladsblad. Klipp kryddgrönt över.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...