06 januari, 2011

Östgötskt saffransbröd - ett festbröd


Saffransbröd görs året om i Östergötland då det är ett festbröd. Inte bara till jul - och jag älskar det!
Eftersom brödet är fyllt med syltade apelsinskal, smör smaksatt med kardemumma, suckat och russin blir det aldrig trist eller torrt. Skulle det mot förmodan finnas en torr bit så kan man gärna skära den till tunna skorpor och torka helt torrt. Receptet på brödet finns i vår bok I mormors skafferi.

4 kommentarer:

Östangård sa...

lika gott som macroner om inte godare :)

Kinna sa...

Säkert lika goda och går inte att jämföra..

Hanna sa...

Jag passar på att säga hej när jag ändå är här och vill samtidigt tipsa om min blogg som du hittar på http://wordsbyme.se.
Där kan du se mina tavlor, foton, modekollage m.m. Dessutom kan du just nu delta i min senaste tävling.
Lycka till och ha en trevlig dag!

Vickan - allt i rosa sa...

Det får jag nästan prova på att baka..ser smaskigt ut :)
Titta gärna in på min blogg där jag just nu kör en tävling där man kan vinna en tre meter lång mjukisorm i vitt och rosa från Frogs & Dogs :) Bäst slogan vinner!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...