05 januari, 2011

Mala mandel - husmorstips


När jag mal mandel tycker jag att det ibland flyger mandel över köket. Oavsett om jag använder handvevad kvarn eller min hushållsassistent. Mitt bästa tips är då att knyta en plastpåse över för att fånga in den rivna mandeln på både hushållsassistent eller handvevad mandelkvarn.

5 kommentarer:

io sa...

...och om man mal mycket kan man ha påse med hål i botten och sin "vanliga" skål där under.

Annika K sa...

Tack för påstipset! Är det någon som har tips om en bra mandelkvarn om man inte (som Kinna gör) vill skruva fast mandelkvarnen i bänkskivan. Jag har en värdelös med sugproppar under som inte funkar. Det krävs två personer för att mala.

Kinna sa...

Io - vilket bra tips tack!
Annika - bästa kvarnen är assistenen och då brukar vi mala upp lite större mängd. Annars har jag tyvärr inget bättre än den handvevade...kanske någon annnan läsare har det?

Annika K sa...

Tack för tipset att använda assistenten. Den går redan varm hemma oss med bla brödbakning och emellanåt även korvstopping resp nyponpassering!

Kinna sa...

annika - kul att du nämner nypon. Häromdagen skrev jag om min nyponsoppa och visst har jag passerat nyponen med assistenten. http://mormorsmat.taffel.se/2011/01/12/nyponsoppa-av-egna-nypon/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...