13 januari, 2011

Att använda gammal glögg

Vad gör jag av överbliven glögg från i julas? Frågan kom från en vän på Facebook och eftersom jag helgen innan kokt en glace med kryddor som kanel, stjärnanins, rödlök, rivet apelsinskal, balsamvinäger med apelsin, en gnutta socker om det behövs och rödvin så var mitt tips att antingen göra en rödvinssås på den eller koka glögg- och kanelkryddade päron till söndagsefterrättten. Kryddorna är goda även om det inte är jul så var inte snål med dem.

Mer om att ta till vara på mat finns hos Lantmännen, var rädd om maten.

Uppdaterat: Mera tips om att ta vara på rester hittar du under Hushålla på SvD.

3 kommentarer:

Anna-Karin sa...

Hallå!

Underbar blogg som vanligt :-)
Ska du på Formex till veckan?
Titta gärna förbi isf, skulle va så kul att ses.
Kram.
Anna-Karin
Åre Bageri

Kinna sa...

Anna-Karin - tack och kul att höra ifrån dig. Vet inte om jag hinner men ska göra ett försök. Lycka till på mässan!

Anna-Karin sa...

Tack tack!
Jag håller tummarna att vi hinner ses :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...