30 december, 2010

Normandiskt hål - sorbet som mellanrätt

Har massor av grapefruktjuice och tänkte överraska vännerna med en grapefruktsorbet som mellanrätt på nyårsafton. (förutom då att vi också gör varmrätten tillsammans i varmrättslaget). Här är länk till inspiration till sorbet som passar både som mellanrätt eller efterrätt.

Sen googlade jag lite och hittade massor med sorbetrecept. Det ena läckrare än det andra.

Uppdaterat
Räcker till många - ca 3/4 dl sorbet kan vara lagom per person
1 l grapefruktjuice
1 dl vatten
1 dl socker
3 äggvitor

Frys grapefruktjuicen och när den börjat frysa vispar/rör man i den. Koka upp sockerlagen och vispa äggvitorna hårt när juicen börjar bli lätt grynig. Blanda/vispa ner sockerlag och äggvita. vispa sedan med jämna mellanrum under infrysningen. Ta ut ur frysen och ställ i kylskåp någon timme före middagen. Servera i små glas som en mellanrätt.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...