09 november, 2010

Skaldjurssäsong



Nu är skaldjuren som bäst och affärerna håller rätt OK priser. Man ska helt enkelt passa på att frossa i skaldjur.

Vi testade en hel del olika. Kungskrabba, hummer och ostron. Lite larvigt men räkor och ostron är det som är godast - tycker vi i allafall. Till räkorna passar en hemkörd majonnäs. Gärna smaksatt med vitlök och kanske lite saffran.

Ostron serverade med citron, eller lite rödvinsvinäger med schalottenlök eller au naturel är ljuvliga. Precis som i Frankrike gillar vi grovt surdegsbröd på råg och vitt vin till. Gärna en sauvignon blanc eller en sancerre.

4 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Det är väl en smaksak. Vi gillar räkor och krabba bäst. Kungskrabba vet jag inte ens om jag har smakat...

Kinna sa...

Visst är det en smaksak. =) Kungskrabba är de stora långa benen som finns i fiskdisken. Värda att prova!

Håkan och Anki sa...

Vi hade tänkt prova kungskrabba men är lite skeptiska... Har ätit vanlig krabba tidigare men inte blivit så väldigt förtjusta i smaken, som vi tyckte kändes lite parfymig. Är kungskrabban väldigt lik vanlig krabba eller?

Kinna sa...

Smak är väldigt individuellt och svårt att kommentera. Tycker väl att den kan vara lite saftigare än vanlig krabba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...