08 november, 2010

4 tips om kladdkaka med seg konsistens

Bästa sökordet hos mig är kladdkaka. De som läser söker mest efter kladdkaka med seg konsistens. Och, kladdkaka är ju suveränt gott bara som den är men här kommer ett par läckra tips på smaksättning och kombinationer.

Grundreceptet för kladdkaka hittar du här.

1. Kladdkaka serveras med hallon
Istället för att använda en ringform så viker du en fyrkantig form av smörpapper som du placerar på en plåt. Grädda lite kortare tid. Genom den här formen och att den är platt kan du lägga upp snyggare då du kan ruta upp bitarna. Rårör färska eller frysta hallon med socker och vispa en klick grädde som serveras till.

2. Kladdkaka smaksatt med lavendel
Gör grundkladdkakan och tillsätt 1 msk lavendel i smeten. En smakkombination som är smått sensationell.

3. Kladdkaka smaksatt med syltade apelsinskal
Apelsiner och choklad är en klassiker. Tillsätt 3/4 dl hackade syltade apelsinskal i smeten och du får en läcker och om möjligt ännu segare konsistens.

4. Kladdkaka serverad med tranbär smaksatta med Gran Marnier
Kladdkakan utan smaksättning eller med apelsinskal är helt underbar med tranbär. Koka upp 2 dl tranbär med 1 msk socker. Tillsätt 2 msk Gran Marnier och låt koka upp så att alkoholen försvinner. Servera den varma sylten med kakan och spritsad grädde.

Här är en länk till ännu fler goda kladdkakerecept.

Det här är mina bästa kombinationer. Vilka är dina?

2 kommentarer:

abby jenkins sa...

that looks delicious!!

Kinna sa...

Thanks, it was and I ate plenty!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...