11 oktober, 2010

VMS videomobilblogg

Pressträff med kändisar - det ligger ganska långt från mat och jordnära ting som jag håller på med. Ändå hade jag förmånen att mingla runt lite då tjänsten VMS Play hade pressvisning... Finessen med VMS play dvs videomobilbloggning är att förutom att du kan ta del av filmerna kan du prata in ett meddelande till oss som bloggar och vi kan svara på det. Det känns väldigt spännande att få göra det här.
Pratade med Anna Book som är grymt matintresserad. Här tar hon kort på sig och Mattias från Tösse.

Hon berättade hur hon dukar hemma och tycker det är viktigt att även göra fint en vanlig tisdag. Eftersom det var videomobilbloggning vi höll på med filmade vi mer eller mindre hela tiden och hon visade bilderna hon tagit på dukningen med mobilen.
Pernilla Wahlgren matbloggar ju en del och sa att hon kanske skulle videomobilblogga lite om mat.


Anders Wellander, Bukowskis kommer att prata antikt och om jag har någon kul grej hemma som han kan prata om, gör han det. Hoppas något är tillräckligt spännande i hyllorna. Självklart hoppas jag också att vi kan prata lite mat också som går att ladda upp. Hagdahl, Cajsa Warg, Gusatafva Björklund eller någon annan antik matkändis. Vem vet..?

De som definitivt kommer att blogga om mat är landslagskocken Mattias Ljunggren från Tössebageriet. När vi fick lite hjälp med tekniken på Ironroads kontor hade jag dator och webcam med och gjorde snabbt en kort intervju med honom. Har redan kikat på flera av hans filmer och tycker han är mysig att se och lyssna på i VMSen Sött & Sånt.

En annan profil inom mat och dryck är Kåre Hallden från Goda spanska viner. Han kommer att champagneblogga och berättade att han vill att vi ska ha ett mera avslappnat och coolt förhållande till champagne, lite som i Frankrike. Håller med honom. Mer champagne till folket...! Ska bli spännande att se vad han har att bjuda på under VMSen Champange med Kåre. Och han lovade att jag kunde intervjua honom också så det kommer under hösten.

Själv håller jag på och försöker få tekniken att funka. I lördags gjorde jag småintervjuer med lite matfolk på mässan Östgötamat. Det blev något om Hagdahls akademien, höstprimörer, Östgötska ostar, svarthavre och med en härlig kille som berättade om rapsolja. Sen försöker jag få till filmer när jag lagar mat hemma. Inte det lättaste för mat tar ju tid att laga och filmerna ska helst inte tråka ut folk. Hade kameran upptejpad under fläkten och filmade en chili con carnes tillblivelse. Lite småtokigt.

Vill du kika på vad som händer i din egen mobil kan du gå in på sidan www.vmsplay.com där du hittar alla kändisarna. Klicka på bilderna så ser du små filmer där alla presenterar sig.

Annars kan du prenumerera på filmer direkt genom att skicka ett SMS med texten:

VMS CHAMPAGNE till 72105
VMS TÖSSE till 72105
VMS KINNA till 72105
VMS ANTIKT till 72105

Kostar inget i början så testa.

Filmer och bilder från pressvisningen (hittar du fler får du gärna tipsa)
Anna Winterfall
Desirée

Uppdaterat: Länk till pressreleasen

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...