10 oktober, 2010

Chili con carne - en gammal favorit


Chili con carne delar tydligen världen i olika läger. Grunden är kött och chili men vilket kött är i orinialet? Ska det vara med bönor eller inte bönor? Kryddorna kan vara olika, men mest vanligt är dock någon form av chili, oregano och kummin.

Geografiskt ursprung kan man inte heller enas om. Kanske tillhör den mex-köket men Texas, New Mexico och Arizona gör alla anspråk på den som sin. Likaså diskuteras hur mycket de första invandrarna i USA förändrat rätten. Spännande på många vis och hela diskussionen hittar du på wikipedia


Ett favoritrecept hos oss hittar du här
.

3 kommentarer:

Håkan och Anki sa...

Vi gör både med helt kött och med malet, fast inte i samma gryta då alltså. Hela köttbitar gör vi i lergryta, enkelt och gott!
Gillar din gryta, och innehållet ser inte så dumt ut det heller.

Kryddburken sa...

Jag gör aldrig chili med bönor. Bara kött, chili ett gott öl i grytan och massa timmar på spisen! Använder alltid nöt, mest fransyska eller högrev. http://kryddburken.se/2009/05/15/chili-con-carne-2/

Kinna sa...

Håkan och Anki - tack för kommentaren och roligt att ni gillar grytan.

Kryddburken - Linda - tack för länken. Har du några bra bönrecept får du gärna tipsa mig. Jag fick flera jätteburkar med olika sorter av min bror och har liksom lite för mycket. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...