15 maj, 2010

Kanderad frukt och turkish delight



Lite inspiration från Fortnum & Mason i London. I fanstastiska diskar fanns hur mycket som helst. Fina kanderade frukter och turkish delight fångade blicken. Dessvärre något oskarp bild. Sorry!



Turkish Delight
tillverkas av socker och stärkelse och kommer från det orientaliska köket - hörs på namnet ;-D. Smaksättning är rosenvatten, mastic (kåda) och citron. Jag lär mig på Wikin att även mynta och kanel kan användas vilket jag själv inte stött på. Ursprungligen fanns inte socker som vi har utan honung och melass var sötningsmedlen.

5 kommentarer:

Mikkan sa...

Sånt här påminner mig om all brittisk barnlitteratur man tuggat i sig genom åren, som Narnia-böckerna, eller vi fem-äventyren1

Fröken Dill sa...

Vackert! På ett speciellt ställe i skåpet hemma hos min mamma brukar man kunna hitta en ask turkish delight, i bästa fall en variant med pistagenötter i. Mycket gott!
tycker dotter-Dillen

Kinna sa...

Vilka härliga minnen ni har. För mig är Turkish delight Paris kvarteren kring St Michel.

Min plats i solen sa...

Hej Kinna!

Vilka smarriga bilder från London! :) Engelsmännen kan verkligen konsten att få godsaker att se oerhört lockande ut bara genom sättet de visar det i diskarna. Jag minns att vid mitt senaste besök i London var det en ren fröjd för ögat att gå runt på Harrods matavdelning och njuta. :)

För mig för Turkish Delight tankarna till språkresesomrar på engelska sydkusten. :)

Din blogg är verkligen ett paradis för en matälskare, hit kommer jag återkomma ofta. :)

Ha det så bra!
Kram Lotta

hampers sa...

I see that I'm not the only one that loves turkish delight. The hazelnut is one of the best, but I don't like it with rose water...makes it taste very much like perfume.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...