02 februari, 2010

Le Rouge i dubbel tappning

Enklare än såhär kan det inte bli. En torrare sockerkaka i botten, fruktsallad med mycket spad och glasskula på toppen. En fusk Savarin skulle man kunna säga. Efterrätt på frammarsch? Ja, enligt min åsikt iallafall, då det är en gammal goding som jag senast såg på Le Rouge i Gamla stan. Där hade Daniel Coyet satt sin stämpel på en urläcker skapelse indränkt med kaffe och rom till en mandelglass.

Nåja, den här är inte heller dum. En sockerkaka med lavendelblommor och som ströbröd vallmofrön. Vallmofrön toppar vaniljglassen. Fruktsallad med spad som kan innehålla en skvätt konjak. Najs!

1 kommentar:

Märtha Jonsson sa...

Såg en liten information om efterrätten då senaste danska barndopet hölls i kungafamiljen för ett tag, sen var rögröd med flöde, dvs saftkräm med bär och gräddmjölk.Så nog verkar efterrätten komma tillbaka utan att vara så tillkrånglad.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...