09 februari, 2010

Prisvärd och god mat

Precis efter jul var det rea på julskinka. 5 kg för 29,90/kg var ett fynd.
Varför ska man kalla den julskinka när det är en rimmad skinka som är god året om? Någonstans minns jag att mamma hade gjort örtkryddad skinka framemot påsk och det var julskinkan som var tillagad med lite fantasi och kreativitet i köket. Köttet håller sig mycket längre i frysen än vad man generellt tror. Skinkan kan skivas till smörgåspålägg, bräckas, eller som du kanske nyss läste i en pot-au-feu. Fredrik tänkte att den blir bra i lasagne.
Sedan går skinkan att skiva och servera med olika sallader. På vintern är kål en prisvärd och god näringskälla. Här har vi gjort en vitkålssallad med ananas och majonnäs blandat med crème fraiche samt en rödkålssallad à la Signe med mycket syra. Mos på potatis och selleri serverades till.

2 kommentarer:

Veronica sa...

Jag håller med - köpte själv Scan Pigghams kokta julskinka för 39:90/kg sist ... och det fanns små rackare på bara ca. 1,2 kg, precis lagom att frysa in och ta fram och skiva upp som pålägg + att det räckte till att laga en middag :-)

Anna B sa...

I butiken brukar skinkan säljas som "helgskinka", ett ganska allmänt namn och faktiskt väldigt populär!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...