06 februari, 2010

Långkok är rätt i tiden

Att laga mat av de delar på djuret som inte är helt självklara hur de ska lagas till är spännande. Att förvandla smakrikt men kanske något senigare, segare och fetare kött till en delikatess är roligt både för en själv och gästen. På födelsedagskalaset för 11-åringen fick vi högrev med läcker grönsallad och pasta. Samma rätt serverades till killgänget som provade vin senare i veckan. Av 3 kg kött blev det ytterst lite kvar sedan 7 killar glupskt ätit och ätit. Helt en rätt som passade dem. Själv hade jag förmånen att få sitta och njuta av doften i köket hela dagen medan den stod i ugnen.

Receptet på långkoket kommer från Annika på Smaskens och Fredrik använde högrev och passerade inte tomaterna vilket ser väldigt vackert ut.

3 kommentarer:

Mikaela Mars sa...

Annika är verkligen rätt person att gå till när det gäller långkok. Det är grym mat, jag försöker göra varje helg när man har tid. Slow food rules! :)

Mamma Mimmi sa...

Ja, här borde man verkligen ta sig i kragen och lära sig tillaga fler delar. Det är ju tyvärr så enkelt att handen bara sträcker sig efter den dyra filén eller en fin rostas. Misstänker att man på så sätt kan göra en hygglig insats för klimatet om man som vi inte kan låta bli köttet.

Kinna sa...

Slow food rules och visst är det en insats om inte annat så i hushållskassan samt smakmässigt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...