05 december, 2009

Odla egna jordärtskockor

Fick några knölar av mamma. Säsongen var kort och de blev inte stora, mina jordärtskockor. Rådjuren har med jämna mellanrum ätit så mycket av bladen som de bara kunnat... Men ändå...så fantastiskt att plocka upp sina egna skockor ur marken, bara känslan när jorden skakas av och de är fasta, vackra och rosa. En färg som försvann när de låg i kastrullen och kokades.

2 kommentarer:

Anna B sa...

Härligt, jag har också skockor kvar i landet. är lite inulinkänslig bara, så jag får öka dosen pö om pö. Men visst är de något av det godaste som finns?

Åsa sa...

Ja jösses vad gott! Och det är något speciellt att äta av sitt egenodlade. Håller med om färgen, visst är det synd att skockorna blir så gråa och dassiga när man tillagar dom. Tur att smaken är desto bättre :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...