11 december, 2009

Nutid är apelsintid

Apelsintiden rullar in med stormsteg. Den är nu och ett par månader framåt. Lär dig något om de olika delikata sorterna hos Matälskaren Lisa på Taffel. Hötorget kanske skulle få in några av rariteterna så passa på och bli en finsmakare på Moro och Tarocco. Eller frossa i blodapelsiner från Sicilien där klimatet med kalla nätter och varma dagar ger den röda färgen.

7 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Jag har just ätit min första blodapelsin och den var HUR GOD SOM HELST. Du ljuva citrustid!!!
Hälsar fröken Dill

Mikaela Mars sa...

Tack för den länken, blir kul att förkovra sig en smula!
Jag plockar iaf fram råsaftcentrifugen när det lackar mot jul, blodapelsiner och ingefära är lyx en vardagsmorgon!

Johanna Siljehagen sa...

Nu skördas det mycket apelsin, vissa områden har Washington skördats tidigare än vanlig period. Sicilianska Apelsiner...YUM!

Hanneles julparadis sa...

Rubriken fick mej minnas min mors berättelse om hennes FÖRSTA apelsin, hon sparade skalen och sniffade på dem... efter kriget nån gång.

Hannele sa...

P.S.
Den där kvisten kan du stoppa i jorden och få bli en egen planta.

Kinna sa...

Mikaela - tack för bra tips. Min centrifug står långt in i skåpet. Dags att damma av.

Johanna - tack för kommentar och att du kommer hit.

Hannele - mamma berättade att de lade skalen i en skål med vatten och njöt av doften länge.

Mikaela Mars sa...

Indeed dags, grymt fina grejjer!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...