07 december, 2009

Lök på laxen

Tänk så enkelt och så gott. Här är en halv purjo fräst med hackad gul lök, en eller två fint skurna stänger blekselleri, hackad vitlök och sedan någon eller några skedar creme fraiche alternativt grädde. Laxen är skuren i kuber och lätt stekt.

I tallrikens botten ligger tagliatelle, ovanpå den frästa laxen och löken, lite skivad avokado och ett par tomater. Enkelt både till vardags och en lördagkväll.

2 kommentarer:

Åsa sa...

My kind of food! Skillnaden är bara att du gör så fint :-) Förutom laxen då hade jag hackat tomaten, tärnat avocadon och blandat i stekpannan med löken och sellerin ;-)

Kinna sa...

Att servera separat är för mig viktigt. Vi har nog aldrig velat blanda saker för mycket. Barn brukar ju vilja veta vad det är man har på tallriken och kanske har jag hållit fast vid det.

Åsa - du är min största supporter. Tack för att du läser och kommenterar så ofta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...