10 december, 2009

Jordärtskockssoppa

Enklare än så här kan man inte ha det i köket. Koka jordärtskockor och skala dem eller skala dem och koka dem. Mixa, tillsätt en skvätt grädde, smaka av med salt och voilà så är maten klar.

Här är soppan toppad med handskalade räkor och fryst dill. Mums!

6 kommentarer:

Birgitta Höglund's Mat sa...

En härlig soppa på en fin rotfrukt.
Den skulle jag vilja smaka en sån här kulen vinterdag :)

Kinna sa...

Pröva för den är underbar och lätt att göra.

BeRKA sa...

Jag brukar göra jordärtskockssoppa, men jag toppar helst med knaperstekt pancetta.

Boel sa...

Jordärtskockssoppa är otroligt lent, milt och fint. Lagar den precis som du, det ska inte vara några konstigheter utan man ska låta skockan vara huvudperson i rätten:)

Vera sa...

Det kanske är det jag ska laga idag!? Har en påse jordärtskockor hemma. Oftast brukar jag göra jordärtskockspuré med parmesan av dem.

Kinna sa...

Vera - tack för bra tips! Det lät gott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...