10 november, 2009

Retromat när den är som bäst

Nostalgi är den enkla rätten hasselbackspotatis. En vän serverade det häromkvällen och sen kunde jag inte låta bli att göra själv. Enkelt fixat är att lägga potatisen i botten av en träslev och skära tunna skivor ner mot kanten. Då håller potatisen utan problem ihop i botten. Sedan penslas potatisarna med smör under tiden i ugnen. (ca 225°C). Grädda så att de är frasiga och lätt gyllenbruna. Gör många för de har en strykande åtgång, åtminstone hos oss.

8 kommentarer:

Emmas Kök sa...

Ja detta är verkligen gott! Jag burkar antingen göra som du, med träslev, eller använda två skärbrädor och lägga potatisarna mitt emellan..

Swedish Mike sa...

Hasselbackspotatis ar faktiskt en ratt sa vanlig ratt har i England.

De flesta som ater/lagar den vet inte om det Svenska arvet men de gillar den ganska skarpt har.

// Mike

Husmodern sa...

Ååååhh. Med stek, gäddsås och pressgurka...

Bevemyrs blogg sa...

Såå sugen jag blev nu då. Attans!=)

Anonym sa...

Åh, hasselbackspotatis gör vi också ibland. En härlig gammal klassiker!

Karin
Rosa maränger.blogg.se

Jenny sa...

Hasselbackspotatis är en stor favorit här. Så gör mycket för det går åt! :)

Hannele sa...

Det gör vi fortfarande ibland, gärna med kummin. Och ost.

Kinna sa...

Tack för alla kommentarer och tips!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...