28 september, 2009

Potatissallad med italiensk touch

Det är underbart att bli inspirerad av andra och jag uppskattar när andra lagar mat till mig som t ex den här potatissalladen som min väninna lagade till grillade kycklingbröst. Smaker i en kombination som hon hämtat från sina Italienska år. Salladen innehöll potatis, citronskal, citronsaft och parmesan. Salt och peppar. Säg inte att potatis är tråkigt för det är det inte. En billig och bra råvara som går att variera i oändlighet.

7 kommentarer:

Elina sa...

Den här potatissalladen ser helt otroligt god ut, jag kan nästan känna av smakerna och dofterna från parmesanen och det riva citronskalet! Jag måste nästan göra en klassisk svensk husmanskost, köttbullar? Och sen denna salladen till! Blir nog en ganska rolig men även spännande smakupplevelse!

Anonym sa...

Hej Kinna,

vi vet ju att den smakade bra! Eller hur? Och platsen, utsikten, sällskapet och sommardagen gjorde sitt till. Kram, C

Åsa sa...

Håller med om potatisen. Börjar bli bättre på att använda den lite oftare än jag gjort tidigare. Potatisen går ju att äta både varm och kall vilket definitivt ökar dess användningsområde :)

Kinna sa...

Elina - det låter som en spännande kombo. =)

Hej C! Jag älskar verkligen din mat och du är en underbar kock. Blir verkligen inspirerad.

Åsa - ja och så kan man göra gnocci, potatismos med olika kryddning och potatisbullar. För att inte tala om gratäng.

Elina sa...

Ja det hade nog blivit en intressant kombination och då får man ju självklart inte glömma bort lingonsylten till! Härligt gott med sött/surt och smakrikt från parmesanosten! ;-)

Anonym sa...

Nä, potatis är inte tråkigt, det är ju det bästa som finns!! ...Nästan! Hmm.. Parmesan & citron, ja det skulle va intressant att smaka! Låter himla gott faktiskt! Vad ska man med fördel servera den tillsammans med då?

Elina sa...

Hej Kinna!
Jag var ju bara tvungen att prova salladen till köttbullar och lingonsylt, det blev alldeles gudomligt gott! La upp receptet på bloggen. :D

/ Elina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...