09 augusti, 2009

Sylt och marmeladtips

Om du vill kunna reglera sockermängden på din sylt efter egen smak är det absolut säkraste tipset att använda Törsleffs Melatin (den röda påsen) med vegetabiliskt geleringsmedel. Den gröna påsen är till för den som helt vill utesluta socker och passar bl a diabetiker.

Och jag får inte betalt för att skriva om det här utan har fått en fråga om Pektin och för lös konsistens på marmeladen.

5 kommentarer:

Elin sa...

Hehe! Och jag kan intyga eftersom det är jag som mailbombar om den lösa sylten :)

Kram!

Jesper sa...

Förstår inte varför jag blir sugen på att prova. Vilken marmelad rekommenderas?
/Jesper

Kinna sa...

Jesper - har du några bär i en trädgård som du har tillgång till. T ex körsbär. Eller så kan man göra en äppelmarmelad med t ex kardemumma som smaksättare. Hallonsylt är gott. Blåbär kanske. Hoppas det blir något gott. En eller två burkar räcker ju länge.

Märtha Jonsson sa...

Jag har precis mixat krusbär och kokat utan vatten ca en kvart och sen satt till socker ca 6-7 dl per kg bär och ånyo kokat ca 15 min eller tills det är lagom tjockt. En härlig marmelad på en ost macka. Och dessutom helt uten konserveringsmedel eller förtjockningsmefdel.

Kinna sa...

Märtha - mamma du är bara bäst på det här. Din krusbärsmarmelad är så himla god!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...