24 augusti, 2009

Bäsk och malört

Idag är det den 24 augusti och enligt tradition ska malörten till de bäska dropparna skördas just idag på St Bartolomeidagen.

I somras lärde jag mig att det är blommorna som ska användas men själv brukar jag stoppa ner en hel kvist i sprit plus någon matsked honung. Det blir essens som sedan kan blandas ut efter smak.

4 kommentarer:

Helena Ljunggren sa...

Man behöver vara proffs för att klara av Bäska droppar :)

Mysigt att krydda själv.

www.helenaljunggren.com

Fröken Dill sa...

Egen bäsk är alltid godare än systemets rävgift!
Tycker fröken Dill

Claes sa...

Hoppa över honungen. Den rundar bara av bäskan.
Stoppa bara ner småkvistar i Brännvinspecial (32%). Om man använder grövre kvistar lämnar de en bismak efter sig.

En bra kvist behöver bara vara i i 5-6 dagar i kylskåpet.

Sila bort kvist och blommor och förvara den i rumstemperatur.

Själv föredrar jag att INTE spä ut denna underbara dryck.

Kinna sa...

Claes - Tack för tipsen! Idag är det den 24:e augusti och det är den dagen som Malörten ska skördas enligt tradition.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...