15 juli, 2009

Två älsklingssallader

De här salladerna gör jag gärna när vi grillar fläskkött.





Recepten har jag haft flera år och gör dem om igen - precis som mormorsrecepten är de favoriter.
Tomat- och persikosalladen får ett lyft av den milda citronvinägretten och gräslöken. Den krämiga gurksalladen har en helt annan smak än en tsatsiki eftersom man använder creme fraiche istället för yoghurt. Oljan ger den en extra krämig touch.


Recep till Persiko- och tomatsallad


Florence franska gurksallad

tillbehör 8-10 personer, förrätt 4 pers
1 gurka
1 burk crème fraiche, 34 % (2 dl)
2 msk olja (vanlig)
1 msk rödvinsvinäger
bladpersilja
1-2 vitlöksklyftor
salt
peppar

Skiva gurkan tunt, strö över lite salt och låt gurkan vätska sig en stund. Pressa vitlök, strimla persiljan. Blanda samman alla ingredienser.

3 kommentarer:

Elin sa...

ska absolut testa gurksalladen. Låter som ett godare alternativ till tzatzikin!

görel sa...

Båda salladerna verkar väldigt goda, spännande med persika. Gurksalladen är ju förvillande lik tsatsiki, men skivor, creme fraiche och vinäger måste ju göra skillnad, ska absolut prova!

Kinna sa...

Den är annorlunda än tsatsikin och jag gillar den skarpt. Bra att variera sig ibland! =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...