27 juli, 2009

Omvärdera mat med nyttiga egenskaper

Bigarråer innehåller antioxidanter* säger min sambo Fredrik.

Jaha, sen när kom du på det säger jag lätt förvånad? ;-)

Jo, det har jag läst för länge sen när jag läste om att blåbär var nyttiga och innehöll såna.

Hm, det innebär att du kommer att äta de körsbär jag har i frysen?

Ja. Har du körsbär i frysen?

Ja massor, det har jag haft i över ett år men du har sagt att du inte äter såna saker så det blir inte att jag lagar till dem.

Konversationen grundar sig i att jag har plockat ner alla de fina bigarråerna jag nådde i trädet och nu vet jag att de inte kommer att vara hyllvärmare i frysen för någon längre tid. Hi hi!

*"Få bär har en sådan bredd som just körsbär. Förutom att de av många prisas för sina hälsomässiga förmågor (körsbär är rikare på antioxidanter än vindruvor, jordgubbar, apelsiner, plommon och hallon tillsammans!),..." Källa Alvine Media

3 kommentarer:

Hannele sa...

wow, jag som trodde de var godis..

Kinna sa...

=) Så kan man ju också se det. Jag är lite tråkig för jag äter själv väldigt lite frukt. Grönsaker är min grej.

Märtha Jonsson sa...

Kinna, ät lite mer frukt.Gott och avstressande och håller med Hannele.Det är godis!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...