28 juli, 2009

Färsk fänkål - inspiration till grillen

En middag i våras passar bra att blogga om nu när det är högsäsong för färsk fänkål.

Hel lammstek var lagd på grillen. Till det serverades mikrad sötpotatis och fänkål à la Jamie Oliver. Fänkålen skulle varit på grillen men folie till foliepaket fattades. Fänkålen skars tunt på längden och raskt tänkte värdinnan om och lade den på blötat smörpapper i en form. Till det användes en halv citron vars saft hälldes över. Citronhalvan lades med i paketet och en gnutta - till en halv chili (allt beroende på chilins hetta) ströddes över samt salt och peppar. Ett blötat smörpappers lock lades över och istället för grillen sattes formen i ugnen. Smaken blev delikat och rätten är väl värd att göras igen.

Till lammet serverades en krämig youghurtsås med vitlök, salt, peppar, persilja och basilika. Fina mangoldblad med honungsdressing, ett grovt bröd.

1 kommentar:

Åsa sa...

Älskar fänkål! Lagar ofta i ugnen så nu fick jag ytterligare en variant att pröva - Tack!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...