17 juni, 2009

Midsommarfika

Planering till midsommar är något som säkert bryr fler hjärnor än min. I år blir det relativt lätt för någon tar med sig silltårta, bröd och annat till lunch. Fredrik och jag har fått i uppdrag att baka lite till fikat och sen erbjöd jag mig att göra glass (parfait) till efterrätt på kvällen. Tror att det blir granskottsglass. Till glassen köper någon jordgubbar och jag tror att det kan bli en liten småkaka som påfösare. Vi får väl se.

Så, som fikabröd tänkte jag göra några snabba småkakor. Antagligen blir det chokladbröd och bondkakor. Mormors recept är härliga med rejäl smak av choklad och en fin spröd konsistens. Några bullar med fyllning lär det också bli eller kanske någonslags vetekrans. Det brukar de flesta uppskatta om jag hinner ska jag istället göra kalljästa bullar med socker och smör i. Min svärmors favorit.

Glad midsommar!

3 kommentarer:

Chili sa...

mysig blogg:) Glad midsommar!:)

Åsa sa...

Åh, vilket härligt vallmofält! Kalljästa bullar (eller Styrsöbullar som min mormor kallade dom) är de godaste :) Hoppas du hann med dom!

Ha en skön midsommar!

ps - hoppas glassen/parfaiten höll sig. Granskottsglass åt jag i Sundsvall förra sommaren - kanongott!

Kinna sa...

Chili - detsamma!

Åsa - kalljästa hann jag inte men glassen höll i kylväskan. Vi hann t o m handla mat på vägen och köra ut till skärgården. Alltsom allt tror jag det tog ca 2 tim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...