13 juni, 2009

Granskott och tallskott


Ljust gröna, syrliga i smaken och ljuvligt doftande hänger nu skott på tall och gran. Jag har plockat en mindre påse, kokt av dem i vatten och tillsatt socker. På bänken tronar nu 2 stora behållare med granskottssirap. Den är supergod i glass och som extra sötma på frukt istället för socker eller balsamsirap på jordgubbarna. Riktigt läcker och annorlunda i smaken. Observera att inga skott få tas utan jordägarens tillåtelse.

Vid mormors hus finns en hel häck med gran och jag är starkt frestad att gå ut och skörda ännu mer men egentligen har jag inte avsättning för så mycket om jag inte ska ge bort.

Fler såna här tips hittar du i vår bok I mormors skafferi.

4 kommentarer:

http://naturenshus.wordpress.com/ sa...

Den där sirapen hur gör du den?
ann

Kinna sa...

Gladast skulle jag bli om du köper vår bok I mormors skafferi, där receptet är publicerat.

Hexmaster sa...

Är det sådana där som kallas tallstrunt? (Härligt ord.)

Kinna sa...

Hexm. Visst är det ett underbart ord!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...