09 maj, 2009

Fiskelycka i skärgården

Näten läggs ut på kvällen med båt och tas upp tidigt på morgonen. Sen hängs de upp på den här ställningen som heter gistgång.





























Det blev några abborrar som antingen stuvas eller serveras med en vitvinssås. Fredrik är oftast den som gör vitvinsåsen medan jag stuvar enligt ett gammalt recept från Blå Porten på stuvad abborre med massor av dill, gräslök och persilja.







Killarna inspekterar näten.

8 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Praktiskt med gistgården på klipphällarna. Då slipper man extrajobbet med att rensa bort gräs och kvistar ur näten :-o

Kinna sa...

Ha, vad kul att du lärde mig att det hette gistgård. Det visste jag inte. Tack! =)

Filibabba sa...

härliga bilder! :D

Bendel sa...

Lyllo dig! Abborrar väcker alltid barndomsminnen hos mig, vi brukade grilla eller bara smörsteka dem.

Lisa sa...

Så fantastiskt mysigt att fiska. Minns när jag var lite och steg upp klockan fyra på morgonen med metspöt i handen. lycka

bakmammorna sa...

Det ser sååå härligt ut. jag vill ha sommar nu!

Nässelblom och choklad sa...

Vad kul med abborrfiske! Firrarna ser så fina ut där de ligger i hinken. Ha det bra!

Viktoria Schiöler sa...

Vilka vackra bilder! Jag som knappt aldrig har varit i naturen och fiskat.

På tal om aborre har jag precis lärt mej det engelska ordet för gös idag - pikeperch. Det låter totalt påhittat, "gäddaborre"...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...