13 april, 2009

Säkra vårtecken

Lurigt väder - som det är i april. Ena dagen strålande sol och varmt andra dagen dis och regn. Vackra vyer möter våra ögon längs kusten mellan Skillinge och Gislövs hammar. I motvind är drar det kallt om öronen och i medvind relativt behagligt.

På fältet sticker kraftig höstsådd upp, kanske höstvete. Minst fyra harar leker om varandra i det gröna, svårfångade med kameran.

Dags att sätta sparris. Plantor till salu hos Österlensparris och Karin von Schenk. Rambo, Ravel och Rapsody, någon tidigare, någon senare sort för att förlänga den annars alltför korta säsongen. Karin sticker ner några extra plantor av Primavera i vår påse. Den är god rå i sallader och smakar som sockerärtor säger hon med ett glatt leende.

Första nässlorna skördas vid stranden där de trängs med musselskal och fjolårets gamla löv. Väl hemma gör vi en ljuvt vårgrön nässelsoppa med hårdkokta ägg. Jag provar att göra en bottenredning där mixade nässlor tillsätts i slutet. Enda kryddning är hönsbuljong, salt, vitpeppar och en gnutta vinäger.

Rabarbern har stuckit upp sina första blad i Skåne men det dröjer lite innan den är stor nog för skörd.

Till påsken hör tyska och danska fritidsfiskare som håller till ute i vattnen längs kusen och fångar öring.

2 kommentarer:

tina sa...

Härligt med vårtecken, dom väcker nytt hopp i både kropp och själ!

Åsa sa...

Så hääääärliga bilder!!! Jag längtar hem!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...