22 mars, 2009

Plommonspäckad kotlettrad

Ibland är det vanliga så vanligt att man glömmer bort att göra det. Att späcka en benfrikotlettrad är enkelt och så jättegott. Den sköter sig själv i ugnen medan man gör iordning annan mat. Genom att sticka ett brynstål i mitten av köttet får man bra kanaler att stoppa katrinplommonen i. Den här köttbiten har jag klappat in med mortlad salvia, salt och vitpeppar. Med en köttermometer blir köttet perfekt genomstekt. Steklök gjorde vi vid sidan av och fänkkålen fick puttra med i ugnen.
Ett potatismos blev perfekt tillbehör. Bättre söndagmiddag får man leta efter.

3 kommentarer:

kryddburken sa...

Det här var länge sen! Så gott det ser ut! Hoppas du haft en bra helg!

Kinna sa...

Tack! Mycket jobb just nu men det har varit skönt ändå. =)

Love for Food sa...

Detta är helt otroligt gott, vi hade alltid det när jag var liten hemma, men tyvärr är det en rätt som har blivit bortglömd på senare tid!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...