24 mars, 2009

Lokala producenter i Östergötland

På kvällen med konsumenter och producenter var menyn komponerad i samarbete med mamma Märtha baserad på regionala mattraditioner och traktens bästa råvaror. Här presenterar Märtha maten i samspråk med Stina Wollter.

Uppdaterad: Läs mer på LRFs sida samt fler bilder. SVT Östnytt, TV4 nyheterna Norrköping, 24Corren och Corren var där.

VÄLKOMSTDRYCK

varm, stjärnaniskryddad äppelmust

PÅ BORDET
Bröd, bakat på dinkel, hembakat knäckebröd

FÖRRÄTT
Potatis- och löksoppa
rostad kavring

DRYCK

Äppeldricka
Östgötamjölk
Vatten

BUFFÉ
Ansjoviskryddade oxrullader med syltgurka
Plommonspäckad kotlettrad med nobissås
Lammfärsbiffar med morot- och äppelsallad
Rökt tunnskivad strusrulle
Ugnsrostade rotfrukter
Gäddpaté med kräftsjärtsås

DESSERT
Potatisflarn med äppelmos kryddad med pistasch






Leverantörerna
Äppelmust
Klefstad Gård, Örtomta, Märtha Jonsson

Fläskkött
Evertsholms Gård, Söderköping, Catrin Siverskog

Potatis och lök
Bjälbo Trädgård AB, Skänninge, Gunnar Ivarsson

Mjölk
Östgöta Mjölk, Anders Birgersson

Morötter
Uddens Gård, Norrköping, Lennart Ekman

Nötkött
Ullälva Gård, Örtomta, Gunilla Aschan

Ägg
Lilla Greby, Askeby, Patrik Ahlsén

Gädda
Hageby, Örtomta, Karl-Olov Rydh

Speltmjöl
Hargodlarna, Kisa, Ann-Sofi Johansson

Lammkött
Hackel Lilla Stugan, Rimforsa, Karl-Johan Bönner

Strutskött
Vånga Häradshammar, Vikbolandet, Daniel Andersson

De här personerna var med i kvällens diskussioner och levererade råvarorna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad det låter härligt!
Alla närproducerade produkter
Lycka till
oi

Nässelblom och choklad sa...

Vad jättekul att visa upp, prata om och servera det som är lokalt producerat. Det är sådant som behövs för att poängtera vikten av det egna och det som finns nära. Det måste varit en intressant dag/kväll. Det naturliga köket får förhoppningsvis mer och mer anhängare. Ha det bra, kanske ses vi på mässan. Jag kommer också att vara där en del. Skickar ett mail till dig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...