21 mars, 2009

Gratinerade svartrötter

Svartrötter är en av mina favoritrotsaker. För det mesta gör jag soppa men nu ville jag ha ett gott tillbehör istället för potatis. (Vi hade råraka till förrätten). Att gratinera mjukkokta rötter med en bechamelsås är ett sätt av servera dem. Till såsen använde jag crème fraiche istället för mjölk. Sen tillsattes en äggula för att få gyllene färg vid gratineringen och ost blandades i och ströddes över. Ca 225 grader blev lagom för att få en läcker färg. Enkelt och gott!

3 kommentarer:

Lagers tabberas sa...

Pröva haverrot någon gång. Jag ska ta upp mina kvarvarande någon dag snart, de står hela vintern och blir primör till förvåren. Släkting till svartroten vilket gör att man får djupgräva av helvete.

Kinna sa...

Lager - Roligt att höra om en primör som är tidig. Just nu känns det mesta av vintergrönsakerna rätt uttjatade.

Vera sa...

Åh jag älskar gratinerade svartrötter! Tyvärr har deras spröda konsistens gjort mig lite avskräckt från att odla dem. Ser framför mig hur jag står där med hela skörden avbruten och måste spurta in i köket för att tillaga hela rasket på en gång ;) Tur då att jag hittat dem i affären flera gånger i vinter!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...