25 februari, 2009

Köttfärslimpa

Namnet är nog det osexigaste jag vet på en maträtt, köttfärslimpa. Hade vi varit i Frankrike hade det kanske kunnat vara en varm paté, paté chaud san croute. Nu råkar det här vara en jättegod variant på köttfärslimpa och jag upprepar mig genom att skriva om den igen men den har mina varmaste rekommendationer.

Köttfärslimpa (Agneta)
(4 pers)
400 g köttfärs
3 skivor vitt bröd
1 dl mjölk
1 tsk, salt, peppar
1 burk hela tomater (400 g)
1 ½ msk margarin
1 vitlöksklyfta
½ dl persilja (hackad)
soja

Sätt ugnen på 200°C. Smula brödskivan och låt den svälla i mjölken och tomatspad från burken. Blanda i köttfärsen. Smaksätt med salt och peppar. Smörj ett ugnssäkert fat. Lägg köttfärsen i 2 tunna längder på fatet med tomaterna i mitten. Smula sönder resten av brödet och blanda med margarin, pressad vitlök och persilja. Klicka ut blandningen på köttfärsen. Pensla med soja. Sätt in fatet i ugnen ca 30 minuter. Servera med kokt potatis och grönsallad.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...