01 februari, 2009

11 nyttiga livsmedel

Hittade ett inlägg hos TorontoAnna om nyttiga livsmedel och artikeln faktan kom ifrån, är den mest lästa, i New York Times 2008.
Rubriken säger 11 bästa livsmedlen du inte äter. Tack och lov kan jag inte hålla med för jag äter det en hel del i listan med jämna mellanrum eftersom jag tror på en varierad kost, tallriksmodellen, matpyramiden från 70-talet och att äta mat från grunden, dvs laga till själv. Sen innebär det självklart inte att jag inte äter onyttiga saker - för det gör jag. Men man måste unna sig lite av varje och är det inte för mycket av något mår man bra. Därför äter vi ofta dessert och efterrätt. Frukt och bär hör liksom till den där pyramiden även i förädlad form. =) Ha en skön söndag!

5 kommentarer:

Christina W sa...

Nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla in listan. Måste nog läsa hela artikeln noggrannare för att se vad de baserar listan på. Tror på allsidig kost men vet att jag själv borde plocka in lite mer grönsaker i maten.

Rebecca sa...

Du har verkligen en klok syn på mat. Jag kan inte annat än säga att jag lever efter samma "filosofi".
Ha en skön söndag du också.

Anonym sa...

De flesta sakerna på listan hamnar på min tallrik med jämna mellanrum så jag hade nog behövt skriva om rubriken =) Jag tror, liksom du, att en allsidig och varierad kost är det vi mår bäst av. Jag lägger gärna tid i köket för att förgylla dagens mat. Det är ett av livets stora glädjeämnen.

Soliga söndagshälsningar från Västkusten
Beatrice

torontoanna sa...

Men vad kul att du gick in och kollade pa min blogg!
Tack for dina kommentarer! Jag foresprakar ocksa en balanserad kosthallning. Jag har ju matlagnings kurser for barn har i Toronto och jag lagger stor vikt vid att forklara vad en balanserad kosthallning ar. Hoppas du hade en harlig sondag!

Kinna sa...

Tack för alla trevliga kommentarer! Må gott allihop!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...