06 januari, 2009

Matiga musslor

Testade att göra musslorna mer matiga genom att göra en sofrito dvs hacka grönsaker fint och låta dem fräsa först i pannan. Sedan i med musslorna lite vin och på med locket. Efter någon minut hade alla friska fina musslor öppnat sig. Lätt att äta genom att använda en tom mussla som kniptång och nypa tag i nästa musslas innehåll. God och nyttig mat som passar bra på vinterhalvåret då musslor är som bäst.

5 kommentarer:

Caroline sa...

Så gott! Jag längat tillbaka till sommarens Frankrike-resa och moules frittes. Och lite sol med.

Jennie sa...

Svar:
Hej Kinna!
Tack så mycket, vad roligt att du tycker det! :-)

Musslorna ser supergoda ut!
Kram, Jennie

Christian sa...

Det ser jättegott ut Kinna! Jag har efter 20 års ålder jobbat på att äta skaldjur. Musslor är en sådan sak som jag äter men inte kan frossa i. Dock så kan jag inte motstå att laga till dom för det är en orgie i dofter och smaker så jag faller på eget grepp på något vis. :)
Musslor är dessutom förhållandevis billig mat och fullproppade med omega 3.

Christian sa...

Ohoj Kinna! Jag kunde inte bärg amig utan var också tvungen att laga till musslor! Kolla här: http://solstige.blogspot.com/2009/01/onsdagsmusslor.html

Anonym sa...

Jag skall absolut prova detta, låter som en riktig höjdare.

Björn / www.stekt.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...