22 januari, 2009

Enkel och lättlagad gryta

Grytor är perfekta den här tiden på året. Värmande och räcker länge. Men grytorna tenderar att innehålla både det ena och andra och över matlådan på jobbet efterlyste jag något superenkelt och gott. Min äldre kollega berättade om en gryta med chutney och fläskkött som hennes småkillar uppskattat för sisådär 15 år sen. Med ett hum om ingredienserna komponerade jag den här grytan och serverade den med mammas superenkla äppel och morotssallad. Bra att äntligen bli av med ytterligare en överliggare i kylen.

Gryta på fläskkött med chutney
ca 700 g grytbitar på gris
smör
1 stor lök eller 2 små
1 dl chutney (jag hade en som smakade mycket ingefära)
ca 2 msk crème fraiche
soja
salt
peppar

Bryn köttet runtom i het stekpanna. Salta och dra ett tag med pepparkvarnen. Lägg i en gryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten. Bryn löken lätt och häll i grytan. Tillsätt chutney. Låt småkoka i ca 40 min. Rör ner crème fraiche. Låt puttra en stund till. Smaka av och ge grytan lite färg med en aning soja. Servera med bulgur eller råris och en sallad.

2 kommentarer:

kryddburken sa...

Såna grytor är verkligen gott nu i vintertid! Chutney till fläskkött ger fin smak, barnen älskar det här hemma! Hoppas du får en toppenfin dag!

Caroline sa...

Den här lagade jag till middag idag med en hel del andra ingredienser också. Blev riktigt gott! Tack för inspirationen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...