19 november, 2008

Mix från medelhavet

Det är min svärfar som gör den här säger E och skär upp en frasig skiva smördeg till drinken. Blandningen ovanpå smördegen är en mix av svarta oliver, kapris, tomatpuré och några fler saker jag inte kommer ihåg. Kanske en liten sardell... Men just idén att mixa medelhavssmaker tyckte jag om och man kan alltid ta lite av det man har hemma.

Uppdaterad: 
Efterlyste receptet och fick det av min vän. Här är en receptskiss.

Grunden är egentligen "Puttanesca". Men min vän skriver att han brukar blanda (med mixerstav).
Kalamataoliver
kapris
sardeller
olivolja
parmesan
vitlök
rosmarin
svartpeppar.

Mojan breder man sedan på smördegsplattor och kör in i ugnen tills de växer på höjden och får färg. Supergott :-)

5 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Vilket kanonbra recept! Det låter underbart gott o dessutom så superenkelt.

Den här kanske man skulle testa på glöggbuffén ;).

Kinna sa...

dubbelörnen - jag tror att det kan ha varit en liten sardell också. Prova!

Jessica sa...

Hej Kinna! Hittade den här bloggen för några veckor sen. Nu är den en av mina favoriter! Den är både snygg och inspirerande. Man känner verkligen hur roligt det är det här med mat! Och inte behöver det vara så himla märkvärdigt heller. Tack! :)

Husmodern sa...

Jag brukar köra tomatpuré, ansjovis och stekt lök. Hursom, verkligen ett superbra drinktilltugg!

Mattias sa...

Tack för alla goda recept!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...