19 november, 2008

Gåslever och sauternes

Gåslever, det är riktigt gott. Särskilt den som min systers väninnas mamma lagt in. Mild och fin i smaken. En sauternes därtill som vi köpte i Bordeaux för många år sedan satt som en smäck. Jag minns verkligen den resan Fredrik och jag gjorde, framför allt för det var så varmt. Närmare 30 grader. På väg hem från Bordeaux till Toulouse där min syster Lotta bor, visade instrumentpanelen med visaren för motorvärmen att motorn närmade sig kokpunkten. Jag ringde Lotta och berättade om vårt dilemma på motorvägen. Praktisk ingenjör som hon är sa hon. "Slå på värmen i bilen och låt den blåsa in i bilen. Det borde dra ut värmen ur motorn". Sagt och gjort. Vi vevade ner rutorna - där det strömmade in varmluft, satte på värmen som spydde ut varmluft emot oss. Mycket riktigt sjönk motortemperaturen och vi svettades men hem kom vi iallafall utan att motorn bröt ihop.

Nästa dag havererade den iallafall när vi skulle till Albi och hälsa på vänner. Snabbt som sjutton kom en bärgningsbil och bogserade hem oss. Bilen hade stannat mitt i en påfart till motorvägen och vi är än idag imponerade av att bli bortbogserade knappt 10 min efter att vi blev stående. Vi hade själva inte ringt någon utan där hade vägassisstans full koll på vad som hände på motorvägen.


Att åka runt i Bordeaux var en upplevelse. Jag har läst om alla dessa vinslott och lärt mig mycket om dem men att åka förbi och svänga in på gården till Chateux Mouton-Rotschild, St Emilion, Margaux mfl. Det var riktigt cool. Gissa om vi släpade hem vinflaskor - nu har de stått tillräckligt många år och det är dags att dricka dem.

3 kommentarer:

Fredrik sa...

Ja, visst var det varmt på resan ;) Härlig historia!

Sitter här och blir lite avundsjuk. Hoppas vinerna åldrats bra.

Kinna sa...

Jag hoppas också att vinerna i garderoben är OK. Den är ju inte helt optimal som lagringsställe men bor man i stan finns inte så många andra val.

Kristina Eriksson sa...

Ja det var en bra historia och vilken vacker flaska!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...