25 oktober, 2008

Grilla entrecôte

Det är lätt att använda och tycka om plåten som jag fått för att testa, från Ipinium. Plåten blir väldigt het och köttet steks/grillas på nolltid. Samma sak gäller för fisk. Om man jämför med en gammal grillpanna i gjutjärn finns det två tydliga skillnader. I köket behöver man inte djupdyka i Lützendimman när köttet steks. Det osar nämligen inte om grillplåten. Om man gillar lite mera tuff grillsmak à la lite bränd smak så får man inte det med grillplåten men köttet blir lika saftigt oavsett stekpryl.
Andra bloggare har bakat på grillplåten och jämför den med en baksten och säger att den funkar jättebra. Nästa sak som jag ska prova är pizza och kanske att steka bacon.

Till köttet serverade jag ugnsbakade grönsaker med följande blandning:
ett par små potatisar
morot
rödbetor
rotselleri
olivolja
salt
peppar

Jag satte in grönsakerna ca 40 min innan köttet skulle stekas.

1 kommentar:

M sa...

Den plåten verkar bra. Hade aldrig hört talas om den innan jag läste om den nu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...