25 oktober, 2008

Gammaldags dressing



På flera ställen har jag läst om att färsk tjock grädde användes i dressing förr. Bl a hos Charles Emil Hagdahl i hans eminenta bok Kok-konsten. Tyckte nog att det lät lite skumt men eftersom jag är så förtjust i youghurtdressing från Österrike var jag tvungen att ge en gräddressing en chans. Jag blev glatt förvånad över att den blev väldigt god. I princip väldigt enkel. Blanda ner citronsaft i färsk grädde. Smaka av med salt och om du har hemma, skär ner gräslök eller som jag i det här fallet tog mild salladslök. Servera med grön sallat.

4 kommentarer:

Vera sa...

Jamen nåt sånt gör min svärmor också! Grädde ättika socker salt och örtkrydda tror jag. Oväntat men gott!

Anonym sa...

Ja, den ska göras så som Veras svärmor gör den; med ättika, inte citron (ingen örtkrydda heller)

Kinna sa...

Ni har rätt båda två. Ursprungsreceptet ska vara med ättika men jag testade med citron och det blev gott det också.

sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...