03 augusti, 2008

Lokala ostar från Österlen

Efter en dags arbete med målning av vindbrädor och gavlar är vi bjudna till vänner som köpt hus nära Östra Hoby. Huset de har är charmigt blont, ljust grå målade golv, vackra svarta spisar. Svarta gavlar och detaljer som liksom vårt hus behöver öm omvårdnad.Vi bjuds på god grillad kyckling, sallader och rödbetor gratinerade med getost från Vilhelmsdals gårdsmejeri.Men inte nog med det. Ostbrickor trollas fram med mer get-, krydd-, en underbar grönmögelost och en ost som kallas den lilla fästmön från nämnda tillverkare. Riktigt bitsk i smaken är hon, fästmön, god tillsammans med en kvittenmarmelad och fantastiska belgiska kex.De belgiska kexen med olika sorters frön, skymtas bakom ostarna. Den lilla fästmön är den runda som ligger längst fram.

3 kommentarer:

Viktoria Schiöler sa...

Vilhemsdals gör fullständigt underbara ostar! Jag pratade med han som gör ostarna för ett par veckor sen och lärde mej en hel del. (Jag kanske skulle sadla om?)

Kinna sa...

Det hade jag verkligen velat vara med på. Sadla om - ja varför inte om man tycker det är kul. Jag har sadlat om redan ett par gånger i mitt liv och det är berikande.

Bendel sa...

Vilka vackra bilder, så fint ljus och fina färger! Gör ostarna rättvisa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...