07 augusti, 2008

Dagens fångst - näbbgädda

Nån som ätit näbbgädda? Den här låg i plastbacken med dagens fångst men jag vågade inte köpa den för jag hade ingen idé om hur den ska tillagas. Någon berättade vänligt för mig att den har gröna ben.

Däremot köpte jag pinfärsk rödspetta.

6 kommentarer:

Karin sa...

Nej, näbbgädda har jag aldrig ätit, men vi tar tillvara vanliga gäddor som råkar hamna på kroken när det fiskas här hemma. De fileas så gott det går. Fiskfiléerna mals i köttkvarnen och fiskfärsen förvandlas till något som går under namnet fiskkotletter. favoritrecept.blogspot.com/2006/07/fiskkotletter.html

Anonym sa...

Näbbgädda skär man tvärsöver i 3-4 cm breda bitar med ben o allt. Sedan kokar man in den i svag ättikslag o äter den kall med majonnäs/gräddfilssås o potatis.

Anonym sa...

Varmrök den! Gudomligt gott. Det gjorde vi i våras när vi invigde vår lilla röklåda på balkongen.
Eller koka in den, som ovanstående har föreslagit. Det är ett klassiskt recept.
kb

Boel sa...

Härligt att kunna köpa pinfärsk fisk!!

Jah har en fråga om något helt annat nämligen paprika. Jag har för mig att du skrev om att frysa in paprika förra sensommaren men hittar det inte. Skulle man tillreda den på något sätt innan eller?

Boel/Saltflingan som försöker spara av sommarens goda.

Örjan sa...

Intresant
Nár man googlar "näbbgädda recept" +700 träffar, men bara ett enda verkligt recept.
Dock prova "Horngädda recept" ger lite bättre svar

Kinna sa...

Tack allihop för bra tips och recept. Nu kommer jag inte att tveka någon mer gång.

Boel - visst kan man frysa paprika. Jag brukar skära i strimlor och frysa utan att tillreda dem. Sen kan man baka dem i ugn, dra av skinnet och frysa dem. De förstnämnda går fint i grytor, soppor mm och de sistnämna är goda som plockmat med olivolja och lite fräst vitlök över.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...