01 augusti, 2008

Besk och malört

Intill vårt hus finns det ett fält med skräppor, gullris och....malört. Malörten har precis börjat blomma och jag bryter ett par kvistar för att krydda snaps. Doften från kvistarna sprider sig och jag drar in den med välbehag. En kvist får dra i en flaska med Brännvin Special tillsammans med en sockerbit eller lite honung. Antingen tas kvisten ur efter sisådär 10 dar eller så får den vara kvar som dekoration. Sedan späds essensen till önskad smak.

Egentligen ska malörten skördas den 24 augusti på St Bartolomeidagen men det viktigaste är att den blommar när man ska krydda brännvinet.

3 kommentarer:

Daniel Roos sa...

Hej Kinna du har inte legat på latsidan du ser jag. Du ser ut att ha haft det underbart. Hoppas du mår bra mvh Daniel

Kinna sa...

Hej där! Nej, jag kan inte klaga. =)

Christian sa...

Mycket trevligt med malört! Enkelt som bara den. :)
Själv har jag satt besk idag: http://solstige.blogspot.com/2008/09/besken-r-satt.html
Jag plockade några kvistar på Bartolumeusdagen men det var lite tidigt i år. Först nu så har malörten fins blommor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...